Νεκταρία Παπουτσάκη

Η Νεκταρία Παπουτσάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το 22ο Γενικό Λύκειο Αθηνών (2003) και συνέχισε τις σπουδές της στο τμήμα Φυσικοθεραπείας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λαμίας (2003-2007).

Είναι Πτυχιούχος κλινικός του Προγράμματος Μετεκπαίδευσης στη Μηχανική Διάγνωση και Θεραπεία, του Ελληνικού Ινστιτούτου McKenzie (cert. MDT) (2015-2016), έχει εκπαιδευτεί στον ΒιοΙατρικό Βελονισμό για τη Διαχείριση του Μυοσκελετικού Πόνου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φυσικοθεραπευτικής Εταιρείας Αλγολογίας (cert. Acu) (2016-2017) και είναι επιστημονικά υπεύθυνη του Προγράμματος Otago, ProFouND (OEP Leader) (2015). Συνεχίζει τις σπουδές της με το μεταπτυχιακό της στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (cand. MSc).

Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (Επιστημονικό Τμήμα Γηριατρικής και Επιστημονικό Τμήμα Ψυχικής Υγείας), της Ελληνικής Φυσικοθεραπευτικής Εταιρείας Αλγολογίας του Ελληνικού Ινστιτούτου McKenzie και Μέλος του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας και Άσκησης στην Ιατρική(ΙΕΦΑΙ).

Σεμινάρια- Κατάρτιση:

1. Εκπαίδευση στις Τεχνικές Λεμφικής Παροχέτευσης κατά Vodder, γενικευμένο λεμφοίδημα και ελαστικές περιδέσεις, υπό την αιγίδα του Κέντρου διά Βίου Μάθησης Στελεχών Υγείας ‘’epimorfosis’’ (2009)

2. Εκπαίδευση στην Αθλητική φυσικοθεραπεία υπό την αιγίδα του Κέντρου διά Βίου Μάθησης Στελεχών Υγείας ‘’epimorfosis’’ (2009)

3. Εκπαίδευση στην Θεραπευτική Ελαστική Περίδεση, Medical Taping Concept υπό την αιγίδα του Κέντρου διά Βίου Μάθησης Στελεχών Υγείας ‘’epimorfosis’’ (2009)

4. Εκπαίδευση στην Εμβιομηχανική Κάτω άκρου, International College Of Biomechanics (2013) και Εφαρμοσμένη Εμβιομηχανική, Advanced course (2018)

5. Explain Pain- 2 day Course, Neuro Orthopaedic Institute Course Certificate υπό την αιγίδα του εκπαιδευτικού οργανισμού Hellenic OMT Diploma, HOMTD (2014).

6. Pain Course, Neurophysiology- Assessment- Management, υπό την αιγίδα του εκπαιδευτικού οργανισμού Hellenic OMT Diploma Hellenic HOMTD (2014).

7. Εκπαίδευση Manual Therapy on Brian Mulligan’s Concept (2015,2016)

8. Πιστοποιητικό εξειδίκευσης με τίτλο: «Ιατρική Ψυχολογία», Κέντρο συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ακαδημαϊκό έτος 2012-2013).

Παρουσιάσεις σε επιστημονικά συνέδρια:

11ο Επιστημονικό Συμπόσιο Γενικής Ιατρικής, 26-28 Ιανουαρίου 2017, Ελεύθερη Ανακοίνωση 45, «Βαθμός Ενημέρωσης των Πολιτών για τον Ρόλο της Φυσικοθεραπείας στην Πρωτοβάθμια Υγεία.»

Εργασιακή εμπειρία:

Η εργασιακή εμπειρία ξεκινά από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας κατά τη διάρκεια των σπουδών της και την πρακτική της άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Ατυχημάτων Άγιος Παύλος- ΚΑΤ. Συνέχισε με κατ’ οίκον φυσικοθεραπείες και εργάστηκε ως εξωτερική συνεργάτης σε ιδιωτικό φυσικοθεραπευτήριο (2007-2009).

Αντιλαμβανόμενη την ανάγκη των ανθρώπων για ισότιμη περίθαλψη κι εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων, σε συνδυασμό με την αγάπη της για τη φύση, την οδήγησαν στη δημιουργία του Κέντρου Φυσικοθεραπείας Ωρωπού (2009).

Τέλος, η ενασχόλησή της με τον πρωταθλητισμό παλαιότερα και εν συνεχεία με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, κυρίως το trail running, το SUP και το χειμερινό σκι την βοηθούν ώστε να αντιλαμβάνεται τη σημαντικότητα της άσκησης στην καθημερινότητα, αλλά και τη σημαντικότητα της αθλητικής αποκατάστασης.